Z kaszy jęczmiennej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pewnego dnia nie miałam już ochoty na zwykłe kotlety i zrobiłam coś innego, wegetariańskiego.

Składniki:

  • ● woreczek kaszy jęczmiennej
    ● jajko
    ● 1 szkl. mąki
    ● cebula
    ● łyżka majeranku
    ● sól
    ● pieprz
    ● bułka tarta
    ● olej do smażenia

Z kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w lekko
    osolonej wodzie. Studzimy,
    wbijamy jajko i wsypujemy
    mąkę. Dodajemy obraną
    i drobno pokrojoną cebulę.
    Doprawiamy do smaku solą,
    pieprzem i majerankiem. Wyrabiamy,
    aż powstanie jednolita
    masa.
  • 2. Formujemy kotlety i obtaczamy
    w bułce tartej. Smażymy
    na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy