wiedeńskie pączuszki z powidłami

0 (0 ocen)

Świetne! delikatne, mięciutkie i smaczne.

Składniki:

  • 20 dag mąki
    10 dag margaryny
    4 jajka
    szczypta soli
    łyżka cukry
    szklanka wody
    olej do głębokiego smażenia
    powidła

Wiedeńskie pączuszki z powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wode, sól, margaryne zagotować i dodać mąkę ciągle mieszając aż ciasto będzie sie odrywało od ścianek garnka. Zdjąć z ognia i zmiksować dodając cukier i jajka.
  • 2. Do szprycy włożyć masę i na wycięte kwadraty z papieru do pieczenia wylewać masę i wkładać na rozgrzany olej papierem do góry. Po chwili ciasto powinno sie oderwać. Wyjąć papier i smażyć na rumiano. Podawać z dowolnymi powidłami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (175 ocen)

Pączki wiedeńskie