Wątróbka w sosie pomidorowym z ananasem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Połączenie wątróbki z ananasem jest dość zaskakujące, ale bardzo smaczne. W sam raz dla tych co lubią słodko - kwaśne smaki z odrobiną pikanterii. Taka wątróbka najlepiej smakuje z ryżem.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g wątróbki drobiowej
    1 cebula
    2 łyżki masła
    6 krążków ananasa z puszki
    syrop spod ananasa
    1 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
    sól
    pieprz czarny mielony
    chilli
    świeży szczypior
    olej rzepakowy do smażenia

Wątróbka w sosie pomidorowym z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę opłukać i czyszczoną obtoczyć w mące. Rozgrzać niewielką ilość na patelni i obsmażyć z dwóch stron. Dodać masło i pokrojoną cebulę. Chwilę poddusić dolewając syrop spod ananasa, przecier pomidorowy, a następnie pokrojonego ananasa. Wszystko razem chwilę dusić, doprawiając do smaku solą, pieprzem i chilli. Gorącą wątróbkę i ryż wyłożyć na talerz. Posypać posiekanym świeżym szczypiorkiem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy