Wątróbka w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na wątróbkę w sosie pomidorowym. Tak przyrządzoną wątróbkę możemy podać z ziemniakami lub ryżem. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag wątróbki drobiowej
    2 średnie cebule
    1 i 1/2 szklanki wody
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    mąka
    olej
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę czyścimy z błonek i myjemy, odsączamy z wody. Osuszamy na papierowym ręczniku. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w półplastry, przesmażamy na oleju i wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
    Wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy na oleju, przekładamy do garnka z cebulą i gotujemy razem przez krótki czas. Dokładamy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować