Twarogowa babka z jagodami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

babka z twarogiem i jagodami to smaczna, miękka , puszysta propozycja na deser i :coś: do kawki:) polecam

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 200 g margaryny
    1\ 2 szklanki smietany
    1 kostka białego twrogu półtłustego ( 250 g)
    35 dag mąki
    2 duże jajka
    3\4 szklanki cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    aromat waniliowy
    1 szklanka lesnych jagód
    oraz
    cukier puder do oprószenia babki

Twarogowa babka z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Margarynę rozpuść , odstaw do wystudzenia.
    Jajka połąćz z cukrami, ubij na puszysta masę.
    Twaróg rozdrobnij widelcem, połącz ze śmietaną, dokładnie wymieszaj. Do twarogu dodaj mase jajeczną , zmiksuj . Nastepnie dodaj mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia i roztopiona margarynę. Na koniec wsyp jagody , delikatnie wymieszaj składniki.
    2. Ciasto przełóz natłuszczonej i oprószonej bułka tarta okrągłej formy.
    Babke twarogową piecz ok. 55-60 min. w temperaturze 180°C.

    Przed podaniem oprósz wierzch cukrem pudrem, smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy