zupa jarzynowa z serkiem topionym

0 (0 ocen)

Zupa, w której wybór topionego serka zupełnie zmienia smak.

Składniki:

  • 6-7cm pasek żeberek
    2 marchewki
    1 pietruszka
    biała cześć pora
    kawałek selera
    2 ziemniaki
    szklanka fasolki szparagowej
    1/2 szklanki groszku zielonego (niekoniecznie)
    100 g serka topionego o dowolnym smaku (ja użyłam kremowego)

    Przyprawy

    2 liście laurowe
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    4-5 ziarenek pieprzu
    warzywko
    sól

Zupa jarzynowa z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, warzywko, pieprz. Całość gotować, aż mięso będzie prawie miękkie. W tym czasie obrać wszystkie warzywa i pokroić je na w zapałkę. Wrzucić do wywaru.Wszystko razem gotować, aż składniki będą miękkie. Kostkę serka pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski i zalać wywarem. Rozpuścić ser i dodać o do zupy. Całość ewentualnie doprawić.

Porady

Zimą można dodać mrożoną mieszankę warzyw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy