Tagliatelle z sosem kurkowo-mięsnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy zgodnie z wskazówką na opakowaniu-odstawiamy
2.Z udka pozbywamy się skóry oraz kości i kroimy mięso w paseczki.
Kurki oczyścić i jeśli są większe to pokroić na mniejsze części.
3.Cebulkę drobno posiekać.
4.Na patelni rozgrzać masło wrzucic kurki,cebulę i mięso.Wszystko posolić i popieprzyć.
Smażyć do odparowania płynu.Następnie wlać rosół i gotować jakieś 10 min.
5.Po tym czasie dodać śmietanę,zamieszać i jeszcze chwilke potrzymać na ogniu.
Na talerz wykładamy makaron polewamy sosem ,posypujemy szczypiorkiem i podajemy . . .
Smacznego :-)
Porady
* gdyby sos był za rzadki można go lekko zagęścić mąką z wodą.
Komentarze