Śniadaniowa kasza jaglana z tahini i granatem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Polecam lekko egzotyczną kaszę jaglaną na śniadanie. To propozycja dla osób lubiących poznawać nowe smaki i odżywiających się zdrowo.

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • o ½ szklanki kaszy jaglanej,
    o 2 szklanki mleka,
    o Szczypta soli,
    o DODATKOWO:
    o 1 łyżka pasty tahini,
    o 1 łyżka miodu,
    o 1 łyżka soku z cytryny,
    o ½ owocu granatu,

Śniadaniowa kasza jaglana z tahini i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Granat wyłuskaj i odłóż.
    Przygotuj sos tzn. wymieszaj ze soną pastę tahini z miodem i sokiem z cytryny.
    Kaszę jaglaną zalej mlekiem i gotuj przez 15 minut tzn. do miękkości.
    Kaszę rozłóż do dwóch miseczek. Polej ją przygotowanym sosem i posyp granatem.

Komentarze

Podobne przepisy