Polecam lekko egzotyczną kaszę jaglaną na śniadanie. To propozycja dla osób lubiących poznawać nowe smaki i odżywiających się zdrowo.
25 min
Dla 2 osób
Składniki:
o ½ szklanki kaszy jaglanej,
o 2 szklanki mleka,
o Szczypta soli,
o DODATKOWO:
o 1 łyżka pasty tahini,
o 1 łyżka miodu,
o 1 łyżka soku z cytryny,
o ½ owocu granatu,
Śniadaniowa kasza jaglana z tahini i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Granat wyłuskaj i odłóż.
Przygotuj sos tzn. wymieszaj ze soną pastę tahini z miodem i sokiem z cytryny.
Kaszę jaglaną zalej mlekiem i gotuj przez 15 minut tzn. do miękkości.
Kaszę rozłóż do dwóch miseczek. Polej ją przygotowanym sosem i posyp granatem.
Komentarze