Ślimaki a la Robert

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

zapiekane z serem i pomidorami

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ślimaki (w marynacie z wody, soli, pieprzu, liścia laurowego): 200 gramów
    - masło: 150 gramów
    - szpinak (sparzony): 50 gramów
    - białe wino: 50 mililitrów
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - szalotka: 2 sztuki
    - sól, czarny pieprz do smaku: 1 szczypta
    - czosnek: 3 ząbki
    - ser rokfor: 200 gramów
    - pomidor (miąższ): 4 sztuki

Ślimaki a la robert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcedzone ślimaki udusić z masłem, czosnkiem, natką pietruszki, białym winem i szpinakiem. Doprawić do smaku, a następnie przełożyć do naczynia do zapiekania i zalać powstałym sosem.
  • 2. Na tak przygotowane ślimaki nałożyć ser rokfor i pomidory concasse.
  • 3. Całość zapiekać w temperaturze 160ºC do momentu pojawienia się żółtej skórki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy