Sernik z brzoswkiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, dalej ubijając. Dodawać stopniowo żółtka i ubijać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać.Ciasto wylać na blaszkę. Piec w temperaturze 180ºC przez około 35 - 45 minut (do tzw. suchego patyczka).
2.Masa serowa:
Margarynę utrzeć cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać po jednym żółtku,następnie dodajemy mąkę i budyń całość mieszamy.Białka ubić na sztywną pianę po czym dodać o masy serowe.Delikatnie wymieszać.Brzoskwinie pokroić w kostkę i dodać do sera, wymieszać.
3.Wykonanie:
Biszkopt posypać lekko kakao i wyłożyć na niego masę serową.Piec w temp. 180ºC przez ok. 1 godzinę.
Komentarze