Schabowe roladki z grzybami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Rolady z kurkami, pieczarkami w boczku otulone. Mięsożercy będą zadowoleni. Moja rodzina bardzo lubi rolady bo można z nimi poeksperymentować. Schab w innym wydaniu, nie musi być nudny.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    4 plastry boczku wędzonego
    5 dkg boczku wędzonego
    15 dkg pieczarek
    10 dkg kurek
    3 korniszony
    1 łyżka musztardy
    sól, pieprz
    masło klarowane

Schabowe roladki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • boczek, ogórek, cebulka pokrojone 1. Boczek, ogórki, cebulę kroję w paski.
  • schab rozbity posmarowany musztardą 2. Schab rozbijam, sole, pieprzę, smaruje musztardą.
  • kurki podsmazone 3. Pieczarki i kurki myję, następnie przesmażam na maśle klarowanym. Doprawiam solą, pieprzem.
  • nadzienie na schabie 4. układam na schabie, dodaję kawałek ogórkai, orz pokrojony boczek.
  • roladki owinięte w boczek 5. Zwijam, obkładam plastrem boczku i spinam szpilkami. Smażę na wolnym ogniu, podlewam wodą od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie

Komentarze

Podobne przepisy