Schab w śmietanowo-musztardoej marynacie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Świetna pieczeń na niedzielny obiad, na zimno do sałatek lub kanapek.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1,5 schabu bez kości
    1/2 łyżeczki soli,pieprzu,ostrej i słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki tymianku i majeranku
    marynata:
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka keczupu,musztardy i śmietany 18%
    2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

Schab w śmietanowo-musztardoej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj,osusz,przyprawy i zioła wymieszaj,natrzyj mięso z każdej strony,odstaw na 30 minut.
  • 2. Składniki marynaty wymieszaj,włóż do niej mięso i natrzyj go,odstaw na 30 minut.
    Po tym czasie schab przełóż do naczynia żaroodpornego polej marynatą i piecz w temperaturze 180 stopni C przez około 1,5 godziny.

Komentarze

Podobne przepisy