Salsa

0 (0 ocen)

Na ciepło doskonała do pieczonego lub grillowanego mięsa i ryb a na zimno jako dip do nachos.

Składniki:

  • 3 pomidory
    papryka czerwona
    mała cebulka czerwona
    2 łyżki oliwy z oliwek
    ząbek czosnku
    sól, pieprz
    oregano
    szczypta papryki słodkiej i ostrej

Salsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Paprykę przypiec i też obrać ze skórki. Z warzyw usunąć gniazda nasienne a miąższ drobniutko pokroić. Cebulkę posiekać i podsmażyć na oliwie, dodać pomidory, paprykę i zmiażdżony ząbek czosnku. Gdy warzywa będą już miękkie przyprawić do smaku i odstawić do ostygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy