Rozgrzewające leczo

0 (0 ocen)

  • 45 min

Leczo świetnie smakuje przez cały rok, najlepiej jednak na ostro w okresie zimowym.

  • 45 min

Składniki:

  • • 6 papryk pokrojonych w paski
    • 3 kiełbasy śląskie
    • 20 dag boczku
    • 2 cebule
    • 3 pomidory
    • przecier pomidorowy
    • olej
    • sól
    • pieprz

Rozgrzewające leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokrojoną w talarki smażymy razem z kiełbasą pokrojoną w plastry i boczkiem w paski na oleju.
  • 2. Dodajemy paprykę, pomidory bez skórki pokrojone w plastry, zalewamy 100 ml wody, dusimy pod przykryciem około 20 min. Pod koniec dodajemy mały przecier pomidorowy i mieszamy.

Porady

Przyprawiamy do smaku wg upodobań – jeśli leczo ma rozgrzewać można dodać ostrą papryczkę chili.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy