RAFAELLO NA KRAKERSACH Z GALARETKĄ

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

gdy brak zajęcia wymyślam nowe ciasta.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:1 litr mleka,
    3 budynie(dałam waniliowe),
    1,5 szklanki cukru,
    półtorej kostki margaryny(dałam Kasię),
    2 paczki krakersów(z Biedronki),
    300 g wiórków kokosowych,
    2 galaretki(dowolne).

Rafaello na krakersach z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Ugotować budyń(bez cukru),wystudzić,margarynę zmiksować z cukrem na puszystą masę,dodawać po łyżce zimnego budyniu,zmiksować.Dodać wiórki kokosowe,zmiksować.W tortownicy ułożyć warstwę krakersów,na nie masa i tak na przemian,na wierzch polać galaretką,2 galaretki rozpuszczone w 1,5 szklanki wody.Zalać gdy zacznie tężeć.

Porady

zamiast galaretki można dać np.polewę czekoladową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy