Racuchy ryżowo - twarogowe

0 (0 ocen)

W sam raz na słodki podwieczorek.

Składniki:

  • Racuchy:
    20 czubatych łyżek ryżu ugotowanego na sypko
    200 g twarogu półtłustego
    2 jajka
    8 łyżek kaszy mannej
    4 łyżki mleka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    5 łyżek cukru
    2 łyżki cynamonu
    szczypta soli

    olej do smażenia

Racuchy ryżowo - twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy ryżowo - twarogowe 1. Wszystkie składniki na racuchy dokładnie wymieszać. Masę odłożyć na około 30 min, by kasza lekko napęczniała.
  • Racuchy ryżowo - twarogowe 2. Na patelni rozgrzać olej, nakładać porcje masy i smażyć racuchy ...
  • Racuchy ryżowo - twarogowe 3. ... na rumiano z obu stron.
    Racuchy smakują na ciepło i na zimno.

Porady

Z podanych składników wychodzi 26 średniej wielkości racuchów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy