Pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Świetny sposób na wykorzystanie bulionu z poprzedniego dnia.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 litry bulionu mięsno-warzywnego
    1 koncentrat pomidorowy
    mała śmietana
    zielona część pietruszki
    ugotowany makaron lub ryż
    4 łyżki mąki
    sół, pieprz
    3 marchewki

Pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu dodajemy pokrojoną w plasterki marchew i gotujemy. Następnie do wrzątku dodajemy koncentrat pomidorowy.
  • 2. W niewielkiej ilości wody rozprowadzamy mąkę tak by nie było grudek. Śmietanę hartujemy wrzątkiem i dodajemy do zupy. Następnie dodajemy rozczyn z mąki i wody.
  • 3. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną zieloną pietruszką i ugotowanym makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy