Piramida z owoców w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.4 łyżki cukru i swie szklanki wody zagotować w płaskim szerokim garnku. Gruszki obrać, pokroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne, obgotować w syropie, ułożyć w drugiej salaterce.
2.Następnie w tym samym syropie obgotować połówki jabłek i ułożyć w takie samej salaterce . Wreszcie obgotować śliwki przepołowione (bez pestek) i także ułożyć na salaterce .
3.Syrop wymieszać z wodą gorącą w takiej ilości jaka jest potrzebna do rozpuszczenia każdej galaretki oddzielnie.Zalać owoce galaretkami i ostudzić. Przed podaniem wykładać jedną na drugą galaretki , aby stworzyły kolorową piramidę .
Porady
Należy tak dzielić piramidę ostrym nożem, aby każdy dostał trójkolorową porcję.
Komentarze