Pieczony mintaj z pęczakiem i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

Danie idealne dla wilebicieli czosnku :)

Składniki:

  • Filet z mintaja lub innej ryby, kilka ząbków czosnku, 3 suszone pomidory, 60 g kaszy pęczak, sól, pieprz cytrynowy, łyżka oliwy z oliwek.

Pieczony mintaj z pęczakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę pęczak ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając sól, 2 ząbki czosnku i pokrojone suszone pomidory. Rybę natrzyj oliwą, pieprzem cytrynowym, obłóż posiekanymi ząbkami czosnku i piecz 20 minut w 180 st. Podawaj z aromatyczną kaszą i ulubioną sałatką.

Porady

Kaszę warto kilka godzin wcześniej namoczyć, aby trochę zmiękła, skróci to czas gotowania.

Komentarze

Podobne przepisy