Pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami

4.5 (181 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Tak przygotowany pstrąg jest tak pyszny, że nie da się tego opisać. Po prostu trzeba spróbować. Rybka jest delikatna i rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • -4 świeże patroszone pstrągi
    -50 g suszonych pomidorów w oleju
    -1/2 saszetki dobrej jakości przyprawy do ryb
    -4 łyżki soli
    -olej
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Środek dokładnie nacieramy przyprawą do ryb i wkładamy pokrojone w kostkę suszone pomidory. Z wierzchu każdą z ryb nacieramy łyżką soli. Wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki.
  • 2. Po tym czasie ryby układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko skrapiamy olejem. Pieczemy ok 35-40 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PRZEPIS DNIA Sobota 11.10.2014r. http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=167

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować