Pieczarkowa z serkiem topionym i tymiankiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Niezwykle aromatyczna

  • 45 min

Składniki:

  • * 2 litry bulionu (może być z kostki, np. bulion grzybowy)

    * włoszczyzna

    * 0,5 kg pieczarek

    * 1 cebula

    * 3 serki topione po 100 g.

    * 2 łyżki tymianku

    * 2 łyżki maggie w płynie

    * sól, pieprz

    * tłuszcz do smażenia

Pieczarkowa z serkiem topionym i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę ścieramy na tarce, dodajemy do bulionu. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę. Podsmażamy na patelni. Dokładamy do zupy. Serki topione rozdrabniamy. Gotujemy w zupie do czasu aż się rozpuszczą. Doprawiamy maggie, tymiankiem, solą i pieprzem. Zupę najlepiej podawać z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy