Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

4.48 (143 ocen)

  • 60 min

Smak serków wzbogaca smak zupy.

  • 60 min

Składniki:

  • -2 litry bulionu warzywnego
    -2 serki topione pieczarkowe
    -4 średnie ziemniaki
    -50ml śmietany 18%
    -30dag pieczarek
    -pieprz czarny
    -koperek
Wystaw ocenę:

4.48 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Obrane ziemniaki pokrój w kosteczkę.a pieczarki w plasterki.Do bulionu dodaj ziemniaki i gotuj aż będą półtwarde, Dodaj pieczarki i serki topione. Gdy ziemniaki i pieczarki będą miękkie dodaj śmietanę i dopraw do smaku pieprzem i zagotuj. Na koniec dodaj posiekany koperek.

Porady

zamiast serków pieczarkowych można dodać serki o smaku smietankowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować