Pasztet z cukinii

0 (0 ocen)

Jest sezon na cukinie więc warto spróbować ten pasztet :)

Składniki:

  • 3 szklanki cukinii
    3 średnie cebule
    20 dag sera żółtego
    1 szklanka bułki tartej
    1/2 szklanki oleju
    pęczek koperku i natki pietruszki
    1 łyżeczka vegety
    2 jaja
    sól, pieprz

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie zetrzeć na tarce, pozostawić do puszczenia soku i odcisnąć.Dodać cebule pokrojone w kostkę,ser starty na dużych oczkach,bułkę tartą,olej i zieleninę.Doprawić. Oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywno i wraz z żółtkami dodać do masy.Wszystko razem wymieszać.Przełożyć do foremki wyłożonej papierem i piec 40-50 minut w temp. 180 C.

Porady

Pół cukinii zetrzeć na dużych oczkach,a drugą połowę na małych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy