Pasztet z cukinii

4.5 (172 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pasztet wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem i masełkiem.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 3 małe cukinie
    3 ząbki czosnku
    1 duża cebula
    2 marchewki
    1 pietruszka
    3/4 szklanki bułki tartej
    4 całe jajka
    3 łyżki oleju
    gałka muszkatołowa
    pieprz i sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie ścieramy na tarce. Solimy i odstawiamy na 30 minut. Następnie odciskamy dokładnie sok. Ścieramy pietruszkę oraz marchewki. Siekamy cebulkę. Dodajemy olej, bułkę tartą oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotową masę możemy dosolić i przyprawić jeszcze pieprzem. Gdy masa jest już dobra w smaku to dodajemy jajka.. Całość przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować