Pasta jajeczna z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Kiedy nie mamy ochoty na ser i wędliny pasty kanapkowe zawsze spieszą z pomocą:). Ta z jajkami i tuńczykiem to klasyka, prezentuję przepis na moją ulubioną wersję, mocno tuńczykową i mocno cebulową:).

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
    7 jajek
    1 pęczek drobnego szczypiorku
    1 cebula czerwona
    2-3 łyżki majonezu
    sól, pieprz

Pasta jajeczna z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.

  • 2. Tuńczyka odsądzamy z oleju. Szczypiorek i cebulę drobno siekamy.
  • 3. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy