Pączki hiszpańskie z lukrem cytrynowym

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Niebo w gębie, po prostu rozpływają się w ustach.

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1szl. wody
    20 dag mąki
    12 dag masła
    4 jaja
    szczypta soli
    olej

    cukier puder
    sok z cytryny

Pączki hiszpańskie z lukrem cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować z masłem.
  • 2. Powoli dodawać mąkę, mieszać, aż ciasto będzie odstawać od ścianek.
  • 3. Przestudzić, dodać jajka. Mieszać do połączenia składników.
  • 4. Z papieru do pieczenia wyciąć kwadraty.
  • 5. Tylką gwiazdką wyciskać okręgi ciasta na papierze do pieczenia.
  • 6. Wrzucać na rozgrzany olej, smażyć na złoty kolor z obu stron.
  • 7. Wystudzone polać lukrem przygotowanym z soku z cytryny i cukru pudru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy