Pączki hiszpańskie

0 (0 ocen)

Pyszne delikatne pączki na tłusty czwartek

Składniki:

  • • 1/4 l wody
    • 60 g masła
    • 150 g mąki
    • 4 średnie jajka
    • szczypta soli
    • 2/3 szklanki cukru pudru
    • sok z 1/2 cytryny
    • olej do głębokiego smażenia smażenia
    lukier
    • 3/4 szklanki cukru pudru
    • sok z 1/2 cytryny
    • woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki Pączki hiszpańskie

Pączki hiszpańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę wlać do garnka dodać masło szczyptę zagotować wsypać mąkę z szczyptą soli mieszać energicznie aż ciasto zacznie się odklejać od ścianek garnka
  • 2. Ciasto przełożyć do miski zostawić aż przestygnie mikserem ucierać wbijając po jednym jajku aż powstanie gładkie ciasto (ilość jajek zależy od wielkości ciasto nie może być zbyt miękkie )przełożyć do szprycy szprycować za pomocą końcówki o kształcie gwiazdki małe kółka na natłuszczony olejem papier
  • 3. W frytkownicy ogrzać olej do temperatury 170 stopni Z papierem wkładać pączki do gorącego oleju po chwili smażenia odklei się papier który należy wyciągnąć a pączki obracać na drugą stronę
  • 4. Usmażone pączki osączyć na papierowym ręczniku posmarować pączki lukrem
    Lukier
    Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny w razie potrzeby dolać troszkę wody
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować