Pączki hiszpańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wodę wlać do garnka dodać masło szczyptę zagotować wsypać mąkę z szczyptą soli mieszać energicznie aż ciasto zacznie się odklejać od ścianek garnka
2.Ciasto przełożyć do miski zostawić aż przestygnie mikserem ucierać wbijając po jednym jajku aż powstanie gładkie ciasto (ilość jajek zależy od wielkości ciasto nie może być zbyt miękkie )przełożyć do szprycy szprycować za pomocą końcówki o kształcie gwiazdki małe kółka na natłuszczony olejem papier
3.W frytkownicy ogrzać olej do temperatury 170 stopni Z papierem wkładać pączki do gorącego oleju po chwili smażenia odklei się papier który należy wyciągnąć a pączki obracać na drugą stronę
4.Usmażone pączki osączyć na papierowym ręczniku posmarować pączki lukrem
Lukier
Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny w razie potrzeby dolać troszkę wody
Komentarze