Omlet ze szparagami, boczkiem i pleśniowym serem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Omlet w towarzystwie szparag, boczku z dodatkiem niebieskiego pleśniowego sera. Na śniadanie, obiad lub kolację. Danie proste w wykonaniu a jakże smaczne.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka
    4 łyżki mleka
    2szt. szparagi
    1szt. pomidor
    50g niebieskiego sera pleśniowego rozdrobnionego
    2 plastry boczku wędzonego, pokrojone na kilka kawałków
    szczypiorek / natka
    sól/pierpz
    1 łyżka oliwy z oliwek

Omlet ze szparagami, boczkiem i pleśniowym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • omlet ze szparagami, boczkiem i serem pleśniowym 1. Rozgrzewamy piekarnik do 230 stopni. Jajka z mlekiem roztrzepujemy do połączenia, doprawiamy. Na rozgrzaną oliwę z oliwek / patelnia najlepiej z metalową rączką lub forma / wylewamy przygotowane jajka. Smażymy do momentu lekkiego ścięcia spodu omleta. Teraz układamy przygotowane składniki, szparagi pocięte na mniejsze kawałki, ser i boczek oraz pomidora pokrojonego na plastry. Wszystko posypujemy posiekaną zieleniną. Jak spód naszego omleta będzie gotowy, całość / wraz z patelnią, naczyniem / wkładamy do nagrzanego piekarnika na górną półkę, pieczemy 6 minut. Wyjmujemy i smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy