Omlet z chorizo

0 (0 ocen)

  • 10 min

Omlet w hiszpańskim stylu. Chorizo nadaje potrawie wspaniały smak i kolor.

  • 10 min

Składniki:

  • 3 jajka
    duża garść ugotowanego makaronu penne
    kilka plasterków kiełbasy chorizo
    plaster pieczonej szynki
    1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
    sól
    pieprz
    oliwa

Omlet z chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chorizo i szynkę pieczoną kroimy w kawałki - rumienimy na niewielkiej ilości lekko rozgrzanej oliwy. Podsmażamy, aż z chorizo wytopi się aromatyczny tłuszcz.
  • 2. Jajka rozkłócamy z solą i pieprzem. Dodajemy natkę, makaron i wędlinę. Smażymy aż omlet się zetnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Omlet hiszpański - z ziemniakami, chorizo, pieczarkami