Musztardowo-miodowy mostek wieprzowy

  • wyświetlono: 164 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczna mięsna propozycja na mostki wieprzowe dla moich gości.

euphoriaa33
  • 2 porcje
  • 70min

Składniki

ok. 900 g mostek wieprzowy
50 ml sos sojowy
1 łyżka miód gryczany
2 łyżki musztarda rosyjska
1 łyżka słodka papryka czerwona
sól, pieprz mielony
2 łyżki oleju
gałązka rozmarynu

Sposób przygotowania przepisu:

Musztardowo-miodowy mostek wieprzowy

  • 1. 1. Mostek wieprzowy umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym. Przyprawić solą i pieprzem.
  • 2. 2. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać. Zalać mostek i odstawić do lodówki na godzinę (najlepiej na całą noc). Mostek z marynatą włożyć do rękawa, dodać rozmaryn, zawiązać z obu stron. Wyłożyć na blachę. Piec w piekarniku ok. godziny przy temp. 200 C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsomostek

Komentarze

Podobne przepisy

pieczona karkówka

Dodane przez: justi2401

Miodowo-musztardowa karkówka pieczona

Z okazji mojego pięćsetnego przepisu...

kurczak miodowo-musztardowy

Dodane przez: klementynka

kurczak miodowo-musztardowy

Mięso zawsze marynuję dzień wcześniej...

Golonka musztardowo-miodowa

Dodane przez: Joanna Kryla

Golonka musztardowo-miodowa

Danie, które z pewnością zadowoli...

pierś z indyka

Dodane przez: 89blondyna89

Pierś z indyka w marynacie miodowo musztardowej

Dzięki tej marynacie mięso ma niesamowity...


Bitki wieprzowe w sosie musztardowym

Dodane przez: Martyna1991

Bitki wieprzowe w sosie musztardowym

Długo duszone bitki w mocno musztardowym...

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej

Dodane przez: Di bloguje

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej

Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.