Muffiny toffi

0 (0 ocen)

Pyszne muffiny z budyniem toffi, który dodajemy w proszku i daje muffinom pyszny smak. U nas rozeszły się w mig.

Składniki:

  • składniki suche:
    - 2 budynie o smaku toffi
    - 2 szklanki mąki
    - 3/4 szklanki cukru
    - 1 cukier waniliowy
    - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

    składniki mokre:
    - 2 jajka
    - 1 szklanka mleka
    - 3/4 szklanki oleju

    dekoracja
    - cukier puder
    - odrobina wody
    - kolorowa posypka

Muffiny toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki czyli mąkę, budyń w proszku, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy mieszamy w jednej misce.
    W drugiej misce mieszamy składniki mokre czyli jajka, mleko, olej i przelewamy do składników suchych. Mieszamy i napełniamy foremki do muffin na 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.
    Dekorujemy cukier puder rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody tak aby powstał lekko gęsty lukier.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy