Muffiny czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Czekoladowe babeczki rozpływające się w ustach uwielbiane przez dzieci.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 miska-2 szklanki mąki,1/2 szklanki cukru,3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,dwie łyżki kakao jedna mleczna czekolada ,druga miska 1/2 szklanki oleju,jedno jajko,jedna szklanka mleka.

Muffiny czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki z drugiej miski rozmieszać mikserem i wlewać stopniowo do składników z pierwszej miski na końcu dodać posiekaną w drobną kostkę czekoladę.Tak przygotowane ciasto nakładamy do papierowych muffin które dodatkowo wkładamy w foremki metalowe pieczemy w temperaturze 180 stopni,20 min.Muffiny można polać czekoladą lub inną polewą.

Porady

Muffiny można upiec w metalowych foremkach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy