Młoda kapusta zasmażana

  • wyświetlono: 340 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczna i aromatyczna.

IMG20120810_002
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Główka młodej kapusty
Sól
Pieprz
Pół pęczka świeżego kopru
2 suszone pieczarki
1,5 łyżki masła
2 łyżki mąki
1 liść laurowy
3 - 4 ziarna ziela angielskiego

Sposób przygotowania przepisu:

Młoda kapusta zasmażana

  • 1. Kapustę myjemy, szatkujemy drobno. Przekładamy do garnka. Zalewamy ok. 1/3 litra wody. Wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i pieczarki. Gotujemy do miękkości.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy mąkę i mieszamy. Gdy mąka lekko się przyrumieni, wlewamy do kapusty.
    Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia.
    Koper drobno siekamy. Wrzucamy do kapusty.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustazasmażanamłoda

Komentarze

Podobne przepisy

Młoda kapusta do obiadu

Dodane przez: Gregorhspeed

Młoda kapusta do obiadu

No i w końcu pojawiła się w sklepach...

kapusta zasmażana

Dodane przez: Marica738

Kapusta zasmażana z mieszanej kapusty

Pyszna i niedościgniona kapusta...

Kapusta pekińska zasmażana

Dodane przez: Gregorhspeed

Kapusta pekińska zasmażana

Poczujcie radość zasmażanej kapusty...

Młoda kapusta z koperkiem

Dodane przez: ewaeu

Młoda kapusta z koperkiem

Uwielbiamy wiosnę. Uwielbiamy jej...

Kapusta kiszona zasmażana

Dodane przez: Joanna Kryla

Kapusta kiszona zasmażana

Jest to ulubiony przeze mnie dodatek...

kapusta zasmażana

Dodane przez: Ika 1961

Kapusta zasmażana

Tradycyjny polski dodatek nie tylko...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE