Młoda kapusta zasmażana

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i aromatyczna.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Główka młodej kapusty
    Sól
    Pieprz
    Pół pęczka świeżego kopru
    2 suszone pieczarki
    1,5 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    1 liść laurowy
    3 - 4 ziarna ziela angielskiego

Młoda kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy, szatkujemy drobno. Przekładamy do garnka. Zalewamy ok. 1/3 litra wody. Wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i pieczarki. Gotujemy do miękkości.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy mąkę i mieszamy. Gdy mąka lekko się przyrumieni, wlewamy do kapusty.
    Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia.
    Koper drobno siekamy. Wrzucamy do kapusty.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy