Młoda kapusta z pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Uwielbiam gotować dla męża, bo wszystko, co przygotuję, chwali. W kuchni towarzyszy mi nasza córeczka.

Składniki:

  • ● średnia młoda kapusta
    ● 3 marchewki
    ● 2 pietruszki
    ● mały seler
    ● biała część pora
    ● 50 dag pieczarek
    ● 20 dag kiełbasy
    ● po kostce warzywnej, drobiowej i wołowej
    ● przyprawa do bigosu
    ● po kilka gałązek świeżego majeranku, natki pietruszki i bazylii
    ● 40 dag słoniny
    ● sól

Młoda kapusta z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyszczamy, szatkujemy
    i zalewamy litrem wody.
    Wkruszamy kostki, gotujemy.
    Pozostałe warzywa obieramy,
    myjemy i drobno kroimy. Wsypujemy
    do kapusty z przyprawą do bigosu i gotujemy ok. 20
    minut. Pod koniec dodajemy
    oczyszczone i pokrojone w plastry
    pieczarki.
  • Młoda kapusta z pieczarkami 2. Słoninę kroimy w kostkę
    i wytapiamy. Kiełbasę też kroimy
    w kostkę. Zieleninę myjemy,
    siekamy i z kiełbasą wsypujemy
    do garnka, solimy. Na koniec
    dodajemy słoninę, mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy