Makarena straciatella

0 (0 ocen)

Słodkie orzeźwienie w upalne dni.

Składniki:

  • 2 galaretki pomarańczowe
    2 galaretki cytrynowe
    1 galaretka agrestowa
    330 ml śmietany kremówki
    kilka cukierków czekoladowych lub tabliczka mlecznej czekolady
    2 pomarańcze
    2 łyżki cukru pudru

Makarena straciatella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 1 l wody. Gdy lekko stężeje wlewamy na dno tortownicy. Układamy cząstki pomarańczy, odstawiamy aż dobrze się zsiądzie. Tak samo robimy z cytrynowymi galaretkami, tężejące wylewamy do tortownicy. Śmietanę ubijamy z pudrem. Dosypujemy galaretkę agrestową i poszatkowane cukierki. Wykładamy na wierz. Odstawiamy na cała dobę do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy