Leczo

0 (0 ocen)

Delikatne, lekkie leczo z kurczakiem

Składniki:

  • Pierś z kurczaka
    Papryka żółta i czerwona
    cebula
    czosnek granulowany, sól, pieprz, słodka papryka
    olej

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy na kawałki
  • 2. Warzywa myjemy i kroimy w kostkę . Cebulę w drobniejszą kostkę, paprykę zaś w większe kawałki.
  • 3. warzywa dusimy z przyprawami ok 15/20 '
  • 4. mięso podsmażamy na odrobinie oleju
  • 5. mięso dodajemy do warzyw, gotujemy całość przez ok 20 '
  • 6. podajemy.

Porady

Danie to dobrze smakuje z kaszą kus kus, ryżem lub chlebem :)

Komentarze

Podobne przepisy