Leczo

0 (0 ocen)

  • 60 min

to pyszne jesienne danie

  • 60 min

Składniki:

  • 2 papryki czerwone
    1 papryka żółta
    2 cebule
    cukinia
    4 duże pomidory
    laska dobrej kiełbasy zwyczajnej
    sól
    pieprz

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w piórka zeszklić na oleju razem z papryką.Gdy papryka i cebula są już szkliste dodajemy kiełbasę pokrojoną w półplasterki i od czasu do czasu mieszamy,kiedy kiełbasa jest już rumiana dodajemy pokrojoną w plastry młodą cukinię oraz pomidory pokrojone w ćwiartki.Dusimy pod przykryciem wszystko przez ok 30 minut na małym ogniu.po zgaszeniu dodajemy sól i pieprz do smaku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy