Kurczak w ziołach prowansalskich i sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ten cudowny aromat ziół prowansalskich i czosnku i delikatne, kruche mięsko sprawią, że na długo pozostanie to danie w pamięci.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 dramstiki drobiowe
    kostka rosołowa
    czosnek granulowany
    sól
    pieprz
    olej
    zioła prowansalskie
    pietruszka suszona
    1 puszka pomidorów

Kurczak w ziołach prowansalskich i sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dramstiki umyć, osuszyć.
  • 2. Kostkę rosołową pokruszyć, dodać olej, pieprz, sól, czosnek granulowany, zioła prowansalskie i 2 łyżki natki pietruszki. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
  • 3. Dramstiki natrzeć mieszanką ziołową.
  • 4. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • 5. Pomidory przełożyć do garnka, dodać zrumienione mięso. Dusić do miękkości na małym ogniu.. Od czasu do czasu zamieszać.
  • 6. Posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy