Kurczak w ziołach i czosnku

0 (0 ocen)

Pyszny aromatyczny kurczak;)

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka, sól, pieprz, 3 ząbki czosnku, papryka ostra, słodka, zioła prowansalskie

Kurczak w ziołach i czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso myjemy. Wyciskamy czosnek przez praskę , dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką, ostrą oraz zioła prowansalskie, dodajemy kilka kropelek oliwy. Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Następnie wcieramy ją w mięso. Odstawimy do lodówki na ok. przynajmniej 1h, ale lepiej na dłużej, aby mięso było bardziej aromatyczne:)
    2. Piekarnik rozgrzewamy.
    3. Wkładamy mięso w rękaw. Pieczemy ok 45 min w temp. 180*C, po czym rozcinamy rękaw i pieczemy kolejne 15-20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy