Kurczak w makaronie z fasolką szparagową i sezamem

0 (0 ocen)

Bardzo proste danie, które jest zdrowe i syci.

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
    400 g makaronu
    400 g fasolki szparagowej
    4 łyżki masła
    sezam
    sos sojowy
    olej
    sól, pieprz
    200 ml słodkiej śmietanki 12 %
    1 duży serek topiony

Kurczak w makaronie z fasolką szparagową i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju, na złoty kolor doprawiając solą i pieprzem.
  • 2. Fasolką i makaron gotujemy oddzielnie al. dente w osolonej wodzie.
  • 3. Śmietankę podgrzewamy z serkiem topionym do momentu aż serek się rozpuści. Doprawiamy do smaku.
  • 4. Masło topimy na dużej patelni, wsypujemy sezam i delikatnie rumienimy, dodajemy sos sojowy. Smażymy na małym ogniu przez 2 minuty po czym dodajemy fasolkę pokrojoną na kawałki, makaron i usmażonego kurczaka. Składniki dokładnie mieszamy. Danie podajemy z sosem lub oddzielnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy