Kurczak w sezamie z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Sycąca a zarazem lekka potrawka z kurczaka, która jest szybka w przygotowaniu.

Składniki:

  • Dla 3-4 osób:

    2 filety z kurczaka
    300 gram fasolki szparagowej
    2 czubate łyżki sezamu
    3 łyżki posiekanego szczypioru
    1.5 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżka soli (do fasolki)
    1 łyżeczka soli himalajskiej ( do kurczaka )
    1 szczypta pieprzu świeżo zmielonego ziołowego
    500 ml. bulionu drobiowego
    1 łyżka ciemnego sosu sojowego
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Potrawka

Kurczak w sezamie z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i pokroić w bardzo cienkie paseczki. Umieścić w misce i doprawić solą himalajską, pieprzem i sosem sojowym. Wymieszać. Posypać sezamek i zasypać mąką ziemniaczaną. Ponownie wymieszać i odstawić.
  • 2. Fasolkę wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować od. 5-8 min. Następnie przecedzić i zalać zimną wodą. Wok rozgrzać. Wlać olej i wrzucić fasolkę. Tak podsmażyć, aż fasolka lekko się zarumieni.
  • 3. Do fasolki dodać mięso. Wymieszać i wlać bulion, energicznie mieszając. Gotować do 10 min., aż kurczak zmięknie. Na koniec potrawkę posypać posiekanym szczypiorkiem.

Porady

Podawać z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Fasolka szparagowa Kurczak Ryż Sos sojowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować