Sałatka z fasolką szparagową i sezamem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna, kolorowa i bardzo zdrowa sałatka do obiadu z fasolką szparagową, warzywami i sezamem. To zawsze alternatywa dla zwykłej fasolki do obiadu.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g ugotowanej żółtej fasoli szparagowej
    1 pomidor
    1 ogórek gruntowy
    2 rzodkiewki
    szczypiorek
    cytryna oraz oliwa
    sól pieprz do smaku, 1,4 łyżeczki cukru, sezam
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fasolką szparagową i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną przestudzoną fasolkę szparagową kroimy na 3 części aby powstały krótkie słupki. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, ogórka oraz rzodkiewkę. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem oraz wlewamy oliwę oraz łyżkę sezamu, pokrojony szczypiorek i odrobinę cytryny. Całość mieszamy i odstawiamy na chwilę przed podaniem do przegryzienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Sałata Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować