Kurczak TikkaMasala

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Propozycja na szybki obiad. Potrawka z kurczaka z warzywami.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet z kurczaka
    • ½ kg fasolki szparagowej
    • 3 duże marchewki
    • Fix smak świata kurczak TikkaMasala
    • 150 ml jogurtu
    • 100 ml wody
    • Sól
    • Olej do smażenia

Kurczak tikkamasala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą.
    Do mięsa dodajemy obrane i pokrojone w słupki marchewki, oraz umytą i pokroją na połowę fasolkę, podlewamy szklanką wody i prużymy do chwili, kiedy mięso i warzywa będą miękkie.
  • soso 2. Fix smak świata kurczak TikkaMasaka rozrabiamy z jogurtem oraz wodą i łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy.
  • danie 3. Danie gotowe, podajemy z ryżem lub makaronem.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy