Propozycja na szybki obiad. Potrawka z kurczaka z warzywami.
30 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 podwójny filet z kurczaka
• ½ kg fasolki szparagowej
• 3 duże marchewki
• Fix smak świata kurczak TikkaMasala
• 150 ml jogurtu
• 100 ml wody
• Sól
• Olej do smażenia
Kurczak tikkamasala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą.
Do mięsa dodajemy obrane i pokrojone w słupki marchewki, oraz umytą i pokroją na połowę fasolkę, podlewamy szklanką wody i prużymy do chwili, kiedy mięso i warzywa będą miękkie.
2.Fix smak świata kurczak TikkaMasaka rozrabiamy z jogurtem oraz wodą i łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy.
3.Danie gotowe, podajemy z ryżem lub makaronem.
Smacznego.
Komentarze