Kruche z pianką i migdałami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Kruche ciastka babeczki, z delikatną pianką i migdałami. Można użyć innego smaku galaretki. I zamiast śnieżki, kremówkę.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto
    - 25 dag mąki
    - 1/2 szklanki cukru
    - 2 żółtka
    - 2 łyżki śmietany

    Pianka
    - bita śmietana śnieżka
    - 200 ml mleka
    - galaretka wiśniowa
    - 1/2 szklanki wody

    - migdały

Kruche z pianką i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wylepiamy babeczki 1. Przesiewamy mąkę na stolnicę, robimy dołek dodajemy pozostałe składniki - zarabiamy jednolite ciasto. Schładzamy 30 minut. Rozwałkowujemy ciasto wycinamy kółka i wylepiamy nimi foremki na babeczki. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180.
  • Nakładamy pianę 2. Pianka - rozpuszczamy galaretkę w wodzie studzimy. Ubijamy śnieżkę dodajemy tężejącą galaretkę - ucieramy.
  • Rozkładamy migdały 3. Pianę nakładamy do babeczek - posypujemy pokrojonymi migdałami lub układamy płatki migdałowe tworząc kwiatek. Odkładamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy