Kotlety mielone z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę umyj, obetnij końcówki, marchewki oczyść. Warzywa ugotuj na miękko w lekko osolonej wodzie. Ostudź. Marchewki pokrój w cienkie paseczki, a fasolkę przekrój na pół.
2.Do miski przełóż mięso mielone,namoczoną i odciśniętą kajzerkę, oraz posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj na gładką masę.
3.Mokrą dłonią nabierz mięso, formując placuszek i nałóż po kilka fasolek i paseczków marchewki. Zlep w owalne kotlety i obtocz w bułce tartej.
4.Smaż po 10-12 minut na rozgrzanym oleju, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Kotlety podaj z pozostałą jarzynką z mieszanych warzyw i ziemniakami.
Komentarze