Kompot porzeczkowy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowy kompot który bardzo dobrze gasi pragnienie. Jest smaczny i zdrowy. Jego kwaskowaty smak bardzo orzeźwia. Polecam.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry wody
    10 łyżek cukru
    0,5 kg mrożonych porzeczek

Kompot porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kompot porzeczkowy 1. Mrożone owoce porzeczki wyjmujemy z zamrażarki. Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie. Do gotującej wody wsypujemy cukier i zagotowujemy, do wrzącego syropu wkładamy mrożone porzeczki i gotujemy około 10 minut.

    Owoce porzeczki mają być miękkie i nierozgotowane. Garnek zdejmujemy z ognia i chłodzimy kompot.

    W razie potrzeby dosładzamy.

Komentarze

Podobne przepisy