Kluski śląskie

  • wyświetlono: 852 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Potrawa typowo śląska,ale uwielbiana przez wszystkich.

klaudia0318

Składniki

ziemniaki (4 części)
mąka ziemniaczana (1 część)
jajko (nie koniecznie)
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Kluski śląskie

  • 1. Ugotowanie ziemniaki ugnieść lub zmielić. Przełożyć do miski. Podzielić na 4 równe części, wyjąć jedną część i na ich miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną.
    Dodać ziemniaki,które zostały wyjęte,sól,jajko(jajko niekoniecznie)
    Całość zagnieść na jednolitą masę. Formować niewielkie kulki,spłaszczyć i zrobić dziurkę. Gotować w osolonej wodzie ok.2 min od wypłynięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadKLUSKI ŚLĄSKIEmączne

Komentarze

Podobne przepisy

.

Dodane przez: Anitka0804

Kluski śląskie

Bardzo lubię kluski śląskie, można...

Kluski śląskie

Dodane przez: rzelkazag

Kluski śląskie

Przygotowując je w tradycyjny sposób,...

Kluski śląskie

Dodane przez: Gregorhspeed

Kluski śląskie

Idealne z każdym sosem...prosto...

Kluski śląskie

Dodane przez: Przepisy Online

Kluski śląskie

Kluski śląskie najlepiej smakują...

Kluski śląskie

Dodane przez: zzewa

Kluski śląskie

Jedni uważają, że to kluski śląskie...

Kluski Śląskie

Dodane przez: Agiatis

Kluski śląskie

Kluski z dziurka, tak nazywane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE