Kluski śląskie

  • wyświetlono: 496 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kluski śląskie stanowią doskonały dodatek do sosów mięsnych i nie tylko. Zawsze robię je w większej ilości i zamrażam.

bogusia82

Składniki

1 kilogram ugotowanych ziemniaków
1,5 szklanki mąki ziemniaczanej
2 jajka
Szczypta soli
Dodatkowo:
Mąka do podsypania
Sól
Olej

Sposób przygotowania przepisu:

Kluski śląskie

  • przygotowanie1. Ugotowane ziemniaki mielimy lub przeciskamy przez praskę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajka i sól. Zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy małe okrągłe kluski robiąc w każdym dziurkę, układamy na stolnicy, tacy wysypanej mąką. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez 1-2 minuty od momentu zagotowania.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczylakluskiobiadKLUSKI ŚLĄSKIEdodatek do obiadusmaczny obiad

Komentarze

Podobne przepisy

.

Dodane przez: Anitka0804

Kluski śląskie

Bardzo lubię kluski śląskie, można...

Kluski śląskie

Dodane przez: Kinia :3

Kluski śląskie

Moje ulubione kluski śląskie.

Kluski śląskie

Dodane przez: rzelkazag

Kluski śląskie

Przygotowując je w tradycyjny sposób,...

Kluski śląskie

Dodane przez: Przepisy Online

Kluski śląskie

Kluski śląskie najlepiej smakują...

Kluski śląskie

Dodane przez: Gregorhspeed

Kluski śląskie

Idealne z każdym sosem...prosto...

Kluski śląskie

Dodane przez: zzewa

Kluski śląskie

Jedni uważają, że to kluski śląskie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE