Kasza jaglana pod sadzonym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna, zdrowa, szybka i nie zawiera glutenu.

  • 20 min

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej, 1 pomidor, 1 cebula, ząbek czosnku, kawałek boczku, 1/2 papryki, jajko, sól, pieprz.

Kasza jaglana pod sadzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować kaszę według przepisu na opakowaniu
  • Warzywa podczas smażenia 2. Podczas gotowania kaszy pokroić boczek w kostkę, podsmażyć. Do boczku dorzucić posiekaną cebulę oraz czosnek. Chwilę przesmażyć do zrumienienia składników. Pokroić paprykę i pomidora w niedużą kostkę i dodać do reszty składników.Można ewentualnie też dodać pokrojoną szynkę jeśli lubimy. Doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Smażone warzywa z boczkiem wymieszać z kaszą
  • 4. Usmażyć sadzone jajko, posolić i popieprzyć.
  • 5. Przełożyć kaszę do miski. Na kaszy ułożyć sadzone jajko. Smacznego!

Porady

Jeśli żółtko będzie płynne rozpłynie się po kaszy.

Komentarze

Podobne przepisy