Jajka w aromatycznej zalewie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Gdy nowa potrawa zasmakuje i przypadnie do gustu moim trzem mężczyznom, to na stałe wchodzi do naszego menu.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 12 jajek
    Marynata:
    ● 1/2 l wody
    ● 1/4 l białego wina
    ● po gałązce rozmarynu i koperku
    ● 2 łyżki ziaren pieprzu
    ● łyżeczka ziela angielskiego
    ● 1/2 łyżeczki imbiru w proszku

Jajka w aromatycznej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wino i wodę wlewamy do
    garnka, wkładamy opłukany
    rozmaryn i koperek. Wsypujemy
    pieprz, ziele angielskie
    i imbir. Gotujemy ok. 10 minut
    na małym ogniu.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo.
    Studzimy, obieramy i układamy w dużym słoiku. Zalewamy
    gorącą marynatą i zakręcamy
    słoik. Gdy zalewa wystygnie,
    naczynie wstawiamy na tydzień
    do lodówki.

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy