Gdy nowa potrawa zasmakuje i przypadnie do gustu moim trzem mężczyznom, to na stałe wchodzi do naszego menu.
40 min
Składniki:
● 12 jajek
Marynata:
● 1/2 l wody
● 1/4 l białego wina
● po gałązce rozmarynu i koperku
● 2 łyżki ziaren pieprzu
● łyżeczka ziela angielskiego
● 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
Jajka w aromatycznej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wino i wodę wlewamy do
garnka, wkładamy opłukany
rozmaryn i koperek. Wsypujemy
pieprz, ziele angielskie
i imbir. Gotujemy ok. 10 minut
na małym ogniu.
2.Jajka gotujemy na twardo.
Studzimy, obieramy i układamy w dużym słoiku. Zalewamy
gorącą marynatą i zakręcamy
słoik. Gdy zalewa wystygnie,
naczynie wstawiamy na tydzień
do lodówki.
Komentarze